Tort cu piersici si maracuja
PrinteazaTort cu piersici si maracuja
Ingrediente:
Pentru blat:
- 150 g unt moale
- 170 g zahar
- 180 g faina
- 1 varf de cutit praf de copt
Pentru crema:
- 1 kg piersici
- 5 foite de gelatina
- 350 g branza de vaci
- 350 ml frisca
- 3 pachete zahar vanilinat
Pentru oglinda de fructe:
- 11/25 pachet glazura pentru tort transparent
- 380 ml suc de maracuja
- eventual bucati de portocala
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180°C. Puneti ingredientele pentru aluat intr-un castron si bateti-le cu mixerul. Puneti aluatul intr-o forma de sufleu (0,26 cm) tapetata cu hartie pentru copt, presati-l si intepati-l de cateva ori cu o furculita.
Coaceti-I 20-25 de minute, apoi scoateti-l si lasati-l sa se raceasca in forma. Pentru crema, scurgeti piersicile si taiati-le cubulete. Inmuiati gelatina in multa apa rece.
Amestecati branza de vaci, apoi dizolvati gelatina la baie de aburi calda si amestecati-o cu 3 linguri de branza de vaci.
Incorporati-o apoi in restul de branza. Bateti frisca impreuna cu zaharul vanilinat si adaugati cubuletele de piersici. Intindeti crema obtinuta peste blat si lasati totul circa 3 ore la rece.
Pentru oglinda de fructe pregatiti glazura de tort in sucul de maracuja, conform instructiunilor de pe pachet, intindeti-o peste crema, eventual asezati si cateva bucati de portocala si lasati tortul la frigider pana se incheaga crema.
Tort cu piersici si maracuja
Pofta buna!