Prajitura cu cafea, miere si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu cafea, miere si ciocolata din: unt, zahar, miere, moua, faina, cafea, praf de copt, cafea solubila, zahăr pudră, rom, miere, ciocolată.
Ingrediente:
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- 60 g miere
- 4 ouă
- 250 g făină
- 3 linguri cafea tare
- 1/2 plic praf de copt
Pentru crema:
- 3 linguri cafea solubilă
- 4 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 150 g unt
- 30 ml rom
- 2 linguri miere
Pentru sirop:
- 100 g zahăr
- 100 ml apă
Pentru servit:
- ciocolată
- boabe de cafea
Mod de preparare:
Pentru blat, untul, zahărul, mierea si ouăle se mixează. Se pun apoi făina, praful de copt si esenţa de cafea. Se amestecă 2 minute, se toarnă în tava uşor unsă si se coace 30 de minute.
Se lasă la răcit, se taie si se îmbibă cele două blaturi cu sirop făcut din fierberea apei cu zahărul.
Pentru cremă, se pun pe foc cafeaua si mierea, cu romul.
Ouăle se freacă cu zahărul şi, după ce se obţine o cremă albă, se adaugă untul şi jumătate din mierea cu cafea. Se amestecă si se pune şi restul amestecului de miere.
Crema se asază între cele două blaturi însiropate, se dă la rece pentru 4 ore si se serveşte cu ciocolată rasă deasupra şi boabe de cafea.
Prajitura cu cafea, miere si ciocolata
Pofta buna!