Reteta zilei: Friptura de vita la gratar cu porumb copt

Printeaza

Friptura de vita la gratar cu porumb copt din: piper roz, seminte de fenicul, usturoi, sare, rozmarin, cimbru, piper, ulei de masline, vita, porumb copt.

Poate te intereseaza si:

Ingrediente: 

  • 1 lingura boabe de piper roz
  • 1 lingurita semințe de fenicul
  • 3 catei de usturoi, curatat si tocat
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura rozmarin proaspat tocat
  • 1 lingura cimbru proaspat tocat
  • 2 lingurite piper negru proaspăt măcinat
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 1 bucata friptura de vita
  • porumb copt, pentru servire

 

Mod de preparare:

Zdrobiti boabele de piper roz și semințele de fenicul. Transferati intr-un castron mic și se adaugă usturoi, sare, rozmarin, cimbru și piper negru.

Se amestecă pentru a se combina. Pastrati deoparte.

Așezați friptura pe un platou. Frecați o lingurita de ulei de măsline, se presara jumatate din amestecul de condimente și apăsați friptura.

Intoarceti si procedati la fel. Acoperiti cu folie alimentara și dati la frigider cel puțin 2 ore.

Se incalzeste gratarul la foc mare. Așezați friptura pe gratar și dati focul la mediu. Rumeniti 5-6 minute pe fiecare parte.

Scoateți friptura de pe gratar, acoperiti cu folie de aluminiu pentru 7-8 minute să se odihnească.

Feliati. Serviti cu porumb copt.

 

Friptura de vita la gratar cu porumb copt

Friptura de vita la gratar cu porumb copt

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Arata bine friptura de vita la gratar

  2. Nu-mi place ca ai lasat carnea rosie la mijloc, mie nu-mi place asa

  3. Vita cu porumb, ce este asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.