Reteta zilei: Friptura de vita la gratar cu porumb copt
PrinteazaFriptura de vita la gratar cu porumb copt din: piper roz, seminte de fenicul, usturoi, sare, rozmarin, cimbru, piper, ulei de masline, vita, porumb copt.
Poate te intereseaza si:
- Tocana de vita cu costita si carnati
- Frigarui de vita cu ardei si rosii
- Rosii umplute cu carne de vita la cuptor
Ingrediente:
- 1 lingura boabe de piper roz
- 1 lingurita semințe de fenicul
- 3 catei de usturoi, curatat si tocat
- 2 lingurite de sare
- 1 lingura rozmarin proaspat tocat
- 1 lingura cimbru proaspat tocat
- 2 lingurite piper negru proaspăt măcinat
- 2 lingurite de ulei de masline
- 1 bucata friptura de vita
- porumb copt, pentru servire
Mod de preparare:
Zdrobiti boabele de piper roz și semințele de fenicul. Transferati intr-un castron mic și se adaugă usturoi, sare, rozmarin, cimbru și piper negru.
Se amestecă pentru a se combina. Pastrati deoparte.
Așezați friptura pe un platou. Frecați o lingurita de ulei de măsline, se presara jumatate din amestecul de condimente și apăsați friptura.
Intoarceti si procedati la fel. Acoperiti cu folie alimentara și dati la frigider cel puțin 2 ore.
Se incalzeste gratarul la foc mare. Așezați friptura pe gratar și dati focul la mediu. Rumeniti 5-6 minute pe fiecare parte.
Scoateți friptura de pe gratar, acoperiti cu folie de aluminiu pentru 7-8 minute să se odihnească.
Feliati. Serviti cu porumb copt.
Friptura de vita la gratar cu porumb copt
Pofta buna!
Arata bine friptura de vita la gratar
Nu-mi place ca ai lasat carnea rosie la mijloc, mie nu-mi place asa
Vita cu porumb, ce este asta?