Ciorba de dovlecel cu ceapa verde si ardei
PrinteazaCiorba de dovlecel cu ceapa verde si ardei din: dovlecei, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei grasi, marar verde.
Ingrediente:
- 5 dovlecei tineri
- 3 cepe mijlocii
- 2-legături ceapă verde
- 4 roşii mari
- 2 ardei graşi
- mărar verde
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă, îi spelf bine, apoi îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în 2,5 litri de apă cu sare, timp de 15 minute.
Cureţi ceapa, o speli, după care o tai mărunt şi o adaugi în apă, când aceasta începe să’fiarbă. Decojeşti roşiile şi-le tai cubuleţe. Cureţi ardeii de seminţe şi îi tai pătrăţele, iar ceapa verde o tai inele.
După aproximativ 15 minute, din momentul în care a început să fiarbă, adaugi în supă ingredientele pregătite.
Când a fiert totul bine, iei vasul de pe foc, adaugi sare şi piper după gust şi presari, mărar verde tocat.
Pofta buna!