Chiftele cu mazare, cartofi si ceapa verde
PrinteazaChiftele cu mazare, cartofi si ceapa verde din: mazăre nouă, cartofi, ceapa verde, oua, corn sau chiflă, pătrunjel, mărar, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 400 g mazăre nouă
- 2 cartofi
- 2 fire ceapă verde
- 2 ouă
- 1 corn sau o chiflă
- pătrunjel şi mărar proaspăt
- 3 linguri pesmet
- sare, piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Fierbi separat mazărea boabe şi cartofii curăţaţi, îi scurgi, apoi pasezi cartofii.
Toci mărunt ceapa, pătrunjelul şi mărarul. înmoi chifla în lapte, o storci bine şi amesteci totul cu ouăle puţin bătute.
Sărezi şi piperezi după gust. Modelezi chiftele, le dai prin pesmet şi le prăjeşti pe ambele părţi, în ulei încins.
Serveşti chifteluţele calde, cu salată de roşii, ardei, castraveţi, ridichi, asezonată cu feliuţe de lămâie, frunze de busuioc proaspăt, stropită cu ulei de măsline şi condimentată cu sare şi piper alb, proaspăt măcinat.
Chiftele cu mazare, cartofi si ceapa verde
Pofta buna!