Chiftele cu mazare, cartofi si ceapa verde

Printeaza

Chiftele cu mazare, cartofi si ceapa verde din: mazăre nouă, cartofi, ceapa verde, oua, corn sau chiflă, pătrunjel, mărar, sare, piper, ulei.

 

Ingrediente:

  • 400 g mazăre nouă
  • 2 cartofi
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 ouă
  • 1 corn sau o chiflă
  • pătrunjel şi mărar proaspăt
  • 3 linguri pesmet
  • sare, piper
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Fierbi separat mazărea boabe şi cartofii curăţaţi, îi scurgi, apoi pasezi cartofii.

Toci mărunt cea­pa, pătrunjelul şi mărarul. înmoi chifla în lapte, o storci bine şi amesteci totul cu ouăle puţin bă­tute.

Sărezi şi piperezi după gust. Modelezi chiftele, le dai prin pes­met şi le prăjeşti pe ambele părţi, în ulei încins.

Serveşti chifteluţele calde, cu salată de roşii, ardei, castraveţi, ridichi, asezonată cu feliuţe de lămâie, frunze de busu­ioc proaspăt, stropită cu ulei de măsline şi condimentată cu sare şi piper alb, proaspăt măcinat.

Chiftele cu mazare, cartofi si ceapa verde

Chiftele_cu_mazare_cartofi_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.