Fasole verde in sos alb si ceapa
PrinteazaFasole verde in sos alb si ceapa din: fasole verde, ceapa, unt, ulei, boia dulce, sare, piper, pesmet, faina, lapte, nucosara.
Ingrediente:
- 1 kg fasole verde
- 2-3 cepe
- 50 g unt
- 2 linguriţe ulei
- 1 linguriţă boia dulce
- sare
- piper
- 2-3 linguri pesmet
- 1-2 linguriţe făină
- 300 ml lapte
- 1 linguriţă nucşoară
Mod de preparare:
Fasolea o fierbi în apă cu puţină sare.
Ceapa o tai rondele şi o rumeneşti în ulei. între timp, topeşti untul şi adaugi făina cernută şi laptele călduţ.
Condimentezi cu sare, piper măcinat şi nucşoară.
Tapetezi o tavă cu unt şi cu pesmet, pui fasolea fiartă, sosul alb şi dai la cuptor pentru 30 de minute. Serveşti fasolea cu ceapă rumenită.
Pofta buna!