Gulii Prăjite: Perfecte pentru Orice Ocazie din: gulii, faina, oua, pesmet, sare, piper, ulei. Descoperiți plăcerea gustului unic al guliilor prăjite, o rețetă simplă dar impresionantă, care transformă un ingredient modest într-o delicatesă crocantă și plină de savoare. Guliile, acele legume rădăcinoase cu un gust ușor amărui, devin incredibil de gustoase odată ce sunt tăiate […]
Tarta cu caise si migdale
PrinteazaTarta cu caise si migdale din: zahar, unt, migdale, zahar pudra cu aroma de vanilie, oua, faina, sare,
Ingrediente:
- 150 g zahăr
- 150 g unt
- 75 g migdale
- 1 plic zahăr pudră cu aromă de vanilie
Pentru aluat:
- 150 g unt
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 250 g făină
- sare
Mod de preparare:
Mixezi untul moale cu zahărul, până devine cremos. Adaugi ouăle, amestecând, apoi încorporezi făina cernută cu un praf de sare. Frămânţi până obţii un aluat bine legat.
Laşi la rece timp de 30 de minute. Separat, topeşti untul şi zahărul, adaugi caisele tăiate în sferturi şi laşi pe foc până se înmoaie. întinzi aluatul de tartă într-o formă neunsă.
Răstorni caisele şi presari deasupra fulgii de migdale. Laşi la cuptor, la foc moderat, timp de 40-45 de minute. Presari deasupra zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Tarta cu caise si migdale
Pofta buna!
Supă Cremă de Midii și Cartofi
Supă Cremă de Midii și Cartofi din: midii, cartofi, ceapa, usturoi, supa de legume, smantana, vin alb sec, unt, sare, piper, patrunjel. Descoperă rafinamentul și confortul într-o singură rețetă cu supa cremă de midii și cartofi, un fel de mâncare care îmbină prospețimea midiilor cu textura catifelată a cartofilor. Această supă cremoasă este un tribut […]