Tarta cu caise si migdale

Printeaza

Tarta cu caise si migdale din: zahar, unt, migdale, zahar pudra cu aroma de vanilie, oua, faina, sare,

 

Ingrediente:

  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 75 g migdale
  • 1 plic zahăr pudră cu aromă de vanilie

Pentru aluat:

  • 150 g unt
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 250 g făină
  • sare

Mod de preparare:

Mixezi untul moale cu zahărul, până devine cremos. Adaugi ouă­le, amestecând, apoi încorporezi făina cernută cu un praf de sare. Frămânţi până obţii un aluat bine legat.

Laşi la rece timp de 30 de minute. Separat, topeşti untul şi zahărul, adaugi caisele tăiate în sferturi şi laşi pe foc până se înmoaie. întinzi aluatul de tartă într-o formă neunsă.

Răstorni ca­isele şi presari deasupra fulgii de migdale. Laşi la cuptor, la foc mo­derat, timp de 40-45 de minute. Presari deasupra zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Tarta cu caise si migdale

Tarta_cu_caise_si_migdale

Pofta buna!

 

 

 

Gulii Prăjite: Perfecte pentru Orice Ocazie

Gulii Prăjite: Perfecte pentru Orice Ocazie din: gulii, faina, oua, pesmet, sare, piper, ulei. Descoperiți plăcerea gustului unic al guliilor prăjite, o rețetă simplă dar impresionantă, care transformă un ingredient modest într-o delicatesă crocantă și plină de savoare. Guliile, acele legume rădăcinoase cu un gust ușor amărui, devin incredibil de gustoase odată ce sunt tăiate […]

Supă Cremă de Midii și Cartofi

Supă Cremă de Midii și Cartofi din: midii, cartofi, ceapa, usturoi, supa de legume, smantana, vin alb sec, unt, sare, piper, patrunjel. Descoperă rafinamentul și confortul într-o singură rețetă cu supa cremă de midii și cartofi, un fel de mâncare care îmbină prospețimea midiilor cu textura catifelată a cartofilor. Această supă cremoasă este un tribut […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.