Prajitura cu morcovi si fistic
PrinteazaPrajitura cu morcovi si fistic din: oua, zahar, esenta de vanilie, migdale, nuca de cocos, scortisoara, unt, morcovi, fistic, zahar pudra,frisca.
- 3 ouă
- 200g de zahăr
- 2 linguriţe esenta de vanilie
- 200g de migdale măcinate
- 100g nucă de cocos, rasă
- 2 linguriţe de scorţişoară măcinată
- 140g de unt fără sare, topit
- 2 morcovi, raşi
- 100g de fistic, măcinat
- zahăr pudră
Ingrediente pentru servire:
- 300ml de smântână pentru frişcă
- 2 linguri zahăr pudră
- câteva picături apă de trandafiri
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. Tapetează cu hârtie de copt baza şi marginile unei tăvi rotunde cu fundul detaşabil şi diametrul de 24cm.
Intr-un bol, bate ouăle cu zahărul şi extractul de vanilie. Pune migdalele măcinate, cocosul şi scorţişoara şi amestecă totul înainte de a adăuga untul. Amestecă bine, adaugă morcovii raşi şi fisticul, apoi amestecă încă o dată, până când ingredientele sunt bine combinate. Toarnă amestecul în tavă şi coace prăjitura timp de 1 oră, verificând după 40 de minute pentru a te asigura că se coace uniform.
Scoate prăjitura din cuptor şi las-o să se răcească cel puţin 4 ore (sau peste noapte), întrucât va fi umedă. Dacă o păstrezi pe o farfurie, acoperită în folie alimentară, va rezista o întreagă săptămână.
Pudrează prăjitura cu puţin zahăr pudră, apoi presară petalele uscate de trandafir şi fisticul, dacă foloseşti. Chiar înainte de a o servi, pune smântână, zahărul pudră şi apa de trandafiri într-un bol şi bate-le până când smântână devine o frişcă lejeră. Serveşte fiecare felie de prăjitură cu putină frişcă.
Prajitura cu morcovi si fistic
Pofta buna!