Prajitura cu morcovi si fistic

Printeaza

Prajitura cu morcovi si fistic din: oua, zahar, esenta de vanilie, migdale, nuca de cocos, scortisoara, unt, morcovi, fistic, zahar pudra,frisca.

Ingrediente: Prajitura_cu_morcovi_si_fistic

  • 3 ouă
  • 200g de zahăr
  • 2 linguriţe esenta de vanilie
  • 200g de migdale măcinate
  • 100g nucă de cocos, rasă
  • 2 linguriţe de scorţişoară măcinată
  • 140g de unt fără sare, topit
  • 2 morcovi, raşi
  • 100g de fistic, măcinat
  • zahăr pudră

Ingrediente pentru servire:

  • 300ml de smântână pentru frişcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • câteva picături apă de trandafiri

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. Tapetează cu hârtie de copt baza şi marginile unei tăvi rotunde cu fundul detaşabil şi diametrul de 24cm.

Intr-un bol, bate ouăle cu zahărul şi extractul de vanilie. Pune migdalele măcinate, cocosul şi scorţişoara şi amestecă totul înainte de a adăuga untul. Amestecă bine, adaugă morcovii raşi şi fisticul, apoi amestecă încă o dată, până când ingredientele sunt bine combinate. Toarnă amestecul în tavă şi coace prăjitura timp de 1 oră, verificând după 40 de minute pentru a te asigura că se coace uniform.

Scoate prăjitura din cuptor şi las-o să se răcească cel puţin 4 ore (sau peste noapte), întrucât va fi umedă. Dacă o păstrezi pe o farfurie, acoperită în folie alimentară, va rezista o întreagă săptămână.

Pudrează prăjitura cu puţin zahăr pudră, apoi presară petalele uscate de trandafir şi fisticul, dacă foloseşti. Chiar înainte de a o servi, pune smântână, zahărul pudră şi apa de trandafiri într-un bol şi bate-le până când smântână devine o frişcă lejeră. Serveşte fiecare felie de prăjitură cu putină frişcă.

Prajitura cu morcovi si fistic

Prajitura_cu_morcovi_si_fistic

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.