Budinca de legume cu sos de smantana

Printeaza

Budinca de legume cu sos de smantana din: ceapă, dovlecei, vinete, rosii, ardei gras, usturoi, cascaval ulei, sare, piper, unt, faina, smântână pentru gătit, lapte cald.

Budinca de legume cu sos de smantana

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 5 roşii
  • 2 ardei graşi
  • 2 căţei usturoi
  • 250 g caşcaval
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri făină
  • 50 g smântână pentru gătit
  • 150 ml lapte cald

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare şi le laşi la scurs o oră. Tai ceapa julien, o căleşti în ulei şi o aşezi într-o tavă.

Tai roşiile şi dovleceii rondele, ardeii fâşiuţe şi mărunţeşti usturoiul. Aşezi legu­mele peste ceapă, în straturi, dai cu sare şi piper după gust.

Pentru sos, combini făina cu laptele cald, apoi o aşezi pe foc şi amesteci ca să nu se formeze cocoloaşe. Dai de pe fot, adaugi untul şi smântână, amesteci şi asezonezi cu sare şi piper după gust.

Torni sosul peste legume şi dai la cupto­rul bine încins. încerci-şi dacă legumele sunt moi, presari caşcavalul şi mai dai la cuptor încă 20 de minute sau până când se gratinează frumos.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.