Clatite umplute cu masline, ansoa si capere
PrinteazaClatite umplute cu masline, ansoa si capere din: ouă, sare, făină, lapte dulce pasteurizat, ulei, măsline verzi umplute cu gogoşari, ulei de măsline, fileuri de anşoa, capere, coniac, lămâie, piper, cimbru, usturoi, unt.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 200 g făină
- 500 ml lapte dulce pasteurizat
- 2-3 linguri ulei pentru prăjit
Pentru umplutură:
- 200 g măsline verzi umplute cu gogoşari
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 cutie (200 g) fileuri de anşoa
- 1 lingură capere
- 1 lingură coniac
- 1 lămâie
- piper
- cimbru
- opţional 1 căţel de usturoi şi 1 felioară de unt
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu sarea şi făina, aperi torni câte puţin lapte rece şi mixezi în continuare, până obţii un aluat ceva mai fluid decât smântână, pe care îl laşi să se odihnească 20 de minute, încingi tigaia şi o ungi cu un şerveţel îmbibat în ulei.
Torni câte un polonic de aluat şi înclini tigaia în toate părţile, până se formează pelicula de aluat.
Coci clătita 2 minute pe o parte, îi desprinzi uşor marginile şi o întorci pe partea cealaltă.
Procedezi astfel până termini compoziţia, având grijă să ungi tigaia înainte de fiecare clătită.
Pentru umplutură, mixezi în blender măslinele, caperele şi fileurile scurse, apoi adaugi coniacul, zeama de lămâie, uleiul, sare şi condimente după gust.
Opţional, poţi să adaugi usturoiul tăiat în felioare şi călit apoi în unt topit, pentru 30 de secunde.
Umpli clătitele cu pastă de măsline şi le serveşti.
Clatite umplute cu masline, ansoa si capere
Pofta buna!