Clatite umplute cu masline, ansoa si capere

Printeaza

Clatite umplute cu masline, ansoa si capere din: ouă, sare, făină, lapte dulce pasteurizat, ulei, măsline verzi umplute cu gogoşari, ulei de măsline, fileuri de anşoa, capere, coniac, lămâie, piper, cimbru, usturoi, unt.

Clatite_umplute_cu_masline_ansoa_si_capere

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 200 g făină
  • 500 ml lapte dulce pasteurizat
  • 2-3 linguri ulei pentru prăjit

Pentru umplutură:

  • 200 g măsline verzi umplute cu gogoşari
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cutie (200 g) fileuri de anşoa
  • 1 lingură capere
  • 1 lingură coniac
  • 1 lămâie
  • piper
  • cimbru
  • opţional 1 căţel de usturoi şi 1 felioară de unt

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu sarea şi făina, aperi torni câte puţin lapte rece şi mixezi în conti­nuare, până obţii un aluat ceva mai fluid decât smân­tână, pe care îl laşi să se odihnească 20 de minute, încingi tigaia şi o ungi cu un şerveţel îmbibat în ulei.

Torni câte un polonic de aluat şi înclini tigaia în toate părţile, până se formează pelicula de aluat.

Coci clătita 2 minute pe o parte, îi desprinzi uşor mar­ginile şi o întorci pe partea cealaltă.

Procedezi astfel până ter­mini compoziţia, având grijă să ungi tigaia înainte de fiecare clătită.

Pentru umplutură, mixezi în blender măslinele, caperele şi fileurile scurse, apoi adaugi coniacul, zeama de  lămâie, uleiul, sare şi condimente după gust.

Opţional, poţi să adaugi usturoiul tăiat în felioare şi călit apoi în unt topit, pen­tru 30 de secunde.

Umpli clătitele cu pastă de măsline şi le serveşti.

Clatite umplute cu masline, ansoa si capere

Clatite_umplute_cu_masline_ansoa_si_capere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.