Frigarui de peste cu sunca si legume
PrinteazaFrigarui de peste cu sunca si legume din: peşte, sunca afumata, dovlecel, vanata, rosii, lamaie, busuioc, piper macinat, muştar iute cu hrean, lamaie, piper, ulei de măsline.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peşte
- 8 felii de şuncă afumată
- 1 dovlecel
- 1 vânătă mică
- 2 roşii
- 1 lămâie
- câteva frunze de busuioc
- piper macinat
Pentru sos:
- muştar iute cu hrean
- 1 lămâie
- piper
- 8 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Decojeşti vânătă şi o tai în cuburi pe care le presari cu sare şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După 10 minute, le clăteşti cu apă rece şi le usuci între şervete absorbante.
Cureţi dovlecelul de coajă şi îl tai în felii subţiri. Speli roşiile şi le tai în rondele groase ori în sferturi. Tai fiecare file de peşte în 2 bucăţi şi le presari cu sare şi piper.
Pe fiecare file de peşte aşezi câte o felie de dovlecel şi o frunză de busuioc şi rulezi, după care înţepi ruloul în beţe de bambus, alternând cu şuncă şi bucăţi de diverse legume.
Pui într-un castron ingredientele pentru sos şi le mixezi. Ungi frigăruile cu acest sos, folosind o pensulă.
Le laşi astfel 20-30 de minute, după care le frigi pe grătar, 10 minute, întorcându-le pe toate părţile şi stropindu-le cu sosul rămas. Când sunt gata, le serveşti imediat.
Frigarui de peste cu sunca si legume
Pofta buna!