Frigarui de peste cu sunca si legume

Printeaza

Frigarui de peste cu sunca si legume din: peşte, sunca afumata, dovlecel, vanata, rosii, lamaie, busuioc, piper macinat, muştar iute cu hrean, lamaie, piper, ulei de măsline.

Frigarui_de_peste_cu_sunca_si_legume

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peşte
  • 8 felii de şuncă afumată
  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă mică
  • 2 roşii
  • 1 lămâie
  • câteva frunze de busuioc
  • piper macinat

Pentru sos:

  • muştar iute cu hrean
  • 1 lămâie
  • piper
  • 8 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Decojeşti vânătă şi o tai în cuburi pe care le presari cu sare şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După 10 minute, le clăteşti cu apă rece şi le usuci între şervete absorbante.

Cureţi dovlecelul de coajă şi îl tai în felii subţiri. Speli roşiile şi le tai în ron­dele groase ori în sferturi. Tai fiecare file de peşte în 2 bucăţi şi le presari cu sare şi piper.

Pe fiecare file de peşte aşezi câte o felie de dovlecel şi o frunză de busuioc şi rulezi, după care înţepi ruloul în beţe de bambus, alternând cu şuncă şi bucăţi de diver­se legume.

Pui într-un castron ingredientele pentru sos şi le mixezi. Ungi frigăruile cu acest sos, folosind o pensulă.

Le laşi ast­fel 20-30 de minute, după care le frigi pe grătar, 10 minu­te, întorcându-le pe toate părţile şi stropindu-le cu sosul rămas. Când sunt gata, le serveşti imediat.

Frigarui de peste cu sunca si legume

Frigarui_de_peste_cu_sunca_si_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.