Saramura de crap cu ardei iute si cimbru

Printeaza

Saramura de crap cu ardei iute si cimbru din: crap sau caras, ardei graşi verzi si rosii, rosii, ardei iuti, usturoi, cimbru, foi de dafin, patrunjel, otet, sare, piper negru.

Saramura_de_crap_cu_ardei_iute_si_cimbru

Ingrediente:

  • 1 crap de circa 1 1/2 kg sau aceeaşi cantitate de caraşi
  • 2 ardei graşi verzi
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 roşii bine coapte
  • 2-3 ardei iuţi
  • 4-6 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 fire cimbru
  • 2 foi dafin
  • 1/4 legătură pătrunjel
  • 3 linguriţe oţet
  • 1 linguriţă sare
  • piper negru

Mod de preparare:

Faci focul la grătar. Când focul s-a domolit, iar jarul încă este puternic, frigi pe grătar ardeii graşi, roşiile şi ardeii iuţi.

Le coci pe toate părţile, le scoţi într-un vas, le presari cu sare şi le laşi să se răcorească. Intre timp, cureţi peştii şi îi ungi bine cu ulei, pe ambele părţi.

Cureţi grăta­rul cu o perie de sârmă şi aşezi peştii. îi coci până se rumenesc, având grijă să nu-i mişti pe grătar până când pielea nu e crocantă. îi întorci şi îi frigi şi pe cealaltă parte.

Intre timp, cureţi legumele coapte şi le mărunţeşti. Le fierbi împreună cu sucul pe care l-au lăsat, cimbru, dafin, sare, piper după gust şi 2 1/2 căni de apă fierbinte.

După 5 minute, zdrobeşti usturoiijl şi îl mixezi cu uleiul până obţii o maioneză. O adaugi în saramură, pentru 2 minute, după care stingi focul. Adaugi oţetul şi sărezi.

Pui peştii într-un vas încăpător, îi presari cu pătrunjel tocat fin şi torni saramura peste ei. Acoperi vasul şi serveşti totul după 5 minute.

Saramura de crap cu ardei iute si cimbru

Saramura_de_crap_cu_ardei_iute_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.