Saramura de crap cu ardei iute si cimbru
PrinteazaSaramura de crap cu ardei iute si cimbru din: crap sau caras, ardei graşi verzi si rosii, rosii, ardei iuti, usturoi, cimbru, foi de dafin, patrunjel, otet, sare, piper negru.
Ingrediente:
- 1 crap de circa 1 1/2 kg sau aceeaşi cantitate de caraşi
- 2 ardei graşi verzi
- 1 ardei gras roşu
- 2 roşii bine coapte
- 2-3 ardei iuţi
- 4-6 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei
- 2 fire cimbru
- 2 foi dafin
- 1/4 legătură pătrunjel
- 3 linguriţe oţet
- 1 linguriţă sare
- piper negru
Mod de preparare:
Faci focul la grătar. Când focul s-a domolit, iar jarul încă este puternic, frigi pe grătar ardeii graşi, roşiile şi ardeii iuţi.
Le coci pe toate părţile, le scoţi într-un vas, le presari cu sare şi le laşi să se răcorească. Intre timp, cureţi peştii şi îi ungi bine cu ulei, pe ambele părţi.
Cureţi grătarul cu o perie de sârmă şi aşezi peştii. îi coci până se rumenesc, având grijă să nu-i mişti pe grătar până când pielea nu e crocantă. îi întorci şi îi frigi şi pe cealaltă parte.
Intre timp, cureţi legumele coapte şi le mărunţeşti. Le fierbi împreună cu sucul pe care l-au lăsat, cimbru, dafin, sare, piper după gust şi 2 1/2 căni de apă fierbinte.
După 5 minute, zdrobeşti usturoiijl şi îl mixezi cu uleiul până obţii o maioneză. O adaugi în saramură, pentru 2 minute, după care stingi focul. Adaugi oţetul şi sărezi.
Pui peştii într-un vas încăpător, îi presari cu pătrunjel tocat fin şi torni saramura peste ei. Acoperi vasul şi serveşti totul după 5 minute.
Saramura de crap cu ardei iute si cimbru
Pofta buna!