Peste sirian cu menta si bacon
PrinteazaPeste sirian cu menta si bacon din: păstrăvi, bacon, ceapă verde, lamaie, ardei diferit colorati, usturoi, boia, sare, ulei, piper, menta verde, rozmarin verde.
Ingrediente:
- 2 păstrăvi evisceraţi de dimensiune medie
- 200 g bacon
- 3 fire ceapă verde
- 2 lămâi
- 3 ardei diferit cbloraţi
- 4 căţei de usturoi
- 1 lingurita boia
- ulei
- sare
- piper
- 2 legături mentă verde
- 1-2 fire de rozmarin verde
Mod de preparare:
Speli bine peştii şi îi laşi să se scurgă. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti, după care îl amesteci împreună cu zeama de la 1 lămâie, boia după gust, sare şi piper.
Ungi peştii cu acest amestec şi îi laşi în frigider pentru 10 minute.
Ungi cu ulei o tigaie antiaderentă şi frigi peştii câte 2 minute pe fiecare parte, în tigaia încinsă, aşezată pe foc mediu.
Intr-o altă tigaie, frigi feliile de bacon şi la sfârşit presari menta fin tocată.
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, o ungi, pui jumătate din baconul cu mentă, firele de rozmarin tăiate în bucăţi, aşezi peştii şi deasupra pui baconul rămas.
Pe lângă peşti pui felioare de ardei gras, presărate cu puţină sare, precum şi rondele de ceapă verde.
Introduci tava în cuptorul cald, pentru 20 de minute, la foc mediu.
Serveşti peştii presăraţi cu mentă proaspăt tocată, alături de sferturi de lămâie.
Peste sirian cu menta si bacon
Pofta buna!