Peste sirian cu menta si bacon

Printeaza

Peste sirian cu menta si bacon din: păstrăvi, bacon, ceapă verde, lamaie, ardei diferit colorati, usturoi, boia, sare, ulei, piper, menta verde, rozmarin verde.

 

Peste_sirian_cu_menta_si_bacon

Ingrediente:

  • 2 păstrăvi evisceraţi de dimensiune medie
  • 200 g bacon
  • 3 fire ceapă verde
  • 2 lămâi
  • 3 ardei diferit cbloraţi
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 lingurita boia
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 2 legături mentă verde
  • 1-2 fire de rozmarin verde

 Mod de preparare:

Speli bine peştii şi îi laşi să se scurgă. Cureţi usturo­iul şi îl zdrobeşti, după care îl amesteci împreună cu zeama de la 1 lămâie, boia după gust, sare şi piper.

Ungi peştii cu acest amestec şi îi laşi în frigider pentru 10 minute.

Ungi cu ulei o tigaie antiaderentă şi frigi peştii câte 2 minute pe fiecare parte, în tigaia încinsă, aşezată pe foc mediu.

Intr-o altă tigaie, frigi feliile de bacon şi la sfârşit presari menta fin tocată.

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, o ungi, pui jumă­tate din baconul cu mentă, firele de rozmarin tăiate în bucăţi, aşezi peştii şi deasupra pui baconul rămas.

Pe lângă peşti pui felioare de ardei gras, presărate cu puţină sare, precum şi rondele de ceapă verde.

Introduci tava în cuptorul cald, pentru 20 de minute, la foc mediu.

Serveşti peştii presăraţi cu mentă proaspăt tocată, alături de sferturi de lămâie.

Peste sirian cu menta si bacon

Peste_sirian_cu_menta_si_bacon

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.