Crochete de cartofi cu cascaval
PrinteazaCrochete de cartofi cu cascaval din: cartofi, faina, cascaval, sare, piper, mazare, oua, pesmet, ulei.
- 1 kg cartofi
- 150 g făină
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
- 200 g mazăre din conservă
- 3 ouă
- 100 g pesmet
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După ce au fiert, se curăţă de coajă, se lasă la răcit şi se trec prin maşina de tocat.
într-un vas se amestecă cartofii cu caşcavalul ras, piperul, sarea, mazărea scursă de zeamă şi 1 ou. Se amestecă bine şi apoi se încorporează 100 g făină, frământându-se până ce se obţine un aluat potrivit.
Aluatul se face sul, se împarte în bucăţi egale şi din ele se fac crochete lungi de 7 cm şi groase de 2 cm. Crochetele se trec prin făina rămasă, prin ouă bătute şi pesmet şi se prăjesc de jur-împrejur într-o tigaie, în ulei încins.
Crochetele de cartofi se pot prepara şi cu brânză telemea, în cantităţi egale cu cele prevăzute în reţetă.
Pofta buna!