Supa banateana
PrinteazaSupa banateana: apa, costita afumata, mere, boia, sare, supă de carne de porc sau de pasăre, faina, unt sau ulei, smantana, orez, ceapa.
- 150 g costiţă afumată
- 2 mere
- 1 linguriţă boia de ardei
- sare
- 1 1/2 supă de carne de porc sau de pasăre
- 1 1/2 apă
- 1 lingură făină
- 60 g unt sau ulei
- 150 g smântână
- 50 g orez
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Din costiţa tăiată în cuburi mici, unt, făina, ceapa tocată, merele tăiate şi boiaua de ardei, faceţi un rântaş alb. Fierbeţi-l cu supa şi apa timp de 30 de minute. Treceţi-l apoi prin sita fină şi puneţi-l din nou la fiert.
Terminaţi supa adăugând, în final, orezul fiert, puţin piept de pasăre tăiat julien şi smântână. Supa poate fi servită.
Pofta buna!