Carne de ied la cuptor cu rozmarin
PrinteazaCarne de ied la cuptor cu rozmarin din: pulpa de ied, usturoi, rozmarin, mirt, slanina de porc, pesmet, ulei de masline, sare, piper.
- 1 pulpă de ied
- 2 căţei de usturoi
- 1 rămurică de rozmarin
- câteva frunze de rozmarin şi mirt
- 2 felii bune de slănină de porc
- 2 linguri pesmet
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Săraţi şi piperaţi carnea de ied. înveliţi-o apoi cu felii de slănină de porc, ungeţi tava cu ulei, puneţi pulpa în tavă şi daţi-o la cuptorul la foc potrivit. Din timp în timp întoarceţi bucata de carne şi stropiţi-o cu sosul din tavă.
Separat, curăţaţi usturoiul, spălaţi busuiocul, pătrunjelul şi mirtul, tocaţi-le mărunt şi combinaţi-le cu pesmetul.
Scoateţi tava din cuptor, puneţi bucata de carne pe un suport de verdeţuri şi pesmet şi daţi din nou preparatul la cuptor, pentru alte 5-7 minute.
Pofta buna!