Friptura de vita si budinca de cartofi prajiti
PrinteazaFriptură de vita si budinca de cartofi prajiti din: antricoate de vita, unt, patrunjel, sare, piper, cimbru, maduva, ou, varza de Bruxelles, cartofi, ceapă, costiţă, sos alb, morcovi, pesmet.
Ingrediente:
- 1,5 kg antricoate de vita
- 100 g unt
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- cimbru
- 50 g de măduvă
- 1 ou
- 500 g varză de Bruxelles
- 400 g cartofi
- 1 ceapă
- 100 g costiţă
- 2 linguri sos alb
- 300 g morcovi
- pesmet
Mod de preparare:
Pregătiţi o budincă de cartofi prăjiţi, cu costiţă, unt, ceapă tocată, sare, piper, sos alb, 1 ou crud.
Combinaţi bine toate ingredientele pentru budincă, puneţi amestecul într-o formă de şarlotă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Coaceţi la cuptor potrivit 15-20 de minute. Rumeniţi frumos şi antricoatele.
Puneţi pe fiecare felie măduvă fierbinte şi pătrunjel tocat fin. Este un preparat pentru mese festive, oferite de tineri.
Pofta buna!