Escalop cu carne de vitel si ulei de masline
PrinteazaEscalop cu carne de vitel si ulei de masline din: carne de vitel, lamaie, ulei de masline, sare, piper.
- 400-500 g carne macră de viţel tăiată în felii
- 2 lămâi zemoase
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
într-un castron, combinaţi zeama de lămâie cu puţin ulei şi piper.
Separat, sotaţi feliile de carne şi uniformizaţi-le cu un ciocan de lemn, apoi lăsaţi-le la marinat, cel puţin 30-45 de minute, punându-le în lichidul cu zeamă de lămâie.
într-o tigaie mare, din teflon şi cu fund dublu, rumeniţi feliile de carne pe toate feţele, apoi aşezaţi-le pe un platou cald.
Puneţi tigaia din nou pe foc şi, în lichidul format, adăugaţi zeama de lămâie rămasă. Omogenizaţi şi înfierbântaţi acest sos, după care turnaţi-l peste bucăţile de carne.
Decoraţi bucatile de carne cu pătrunjel tocat fin şi coajă de lămâie rasă.
Pofta buna!