Prajitura cu pere si lamaie

Printeaza

Prajitura cu pere si lamaie din: faina, oua, coaja de lamaie, zahar, ulei, praf de sare, pere.

Ingrediente:Prajitura_cu_pere_si_lamaie

Pentru blat:

  • 250 g făină
  • 5 ouă
  • coajă rasă de lămâie
  • 250 g zahăr pudră
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf sare
  • ulei pentru uns tava

Pentru umplutura:

  • 4 pere

Pentru decor:

  • zahăr pudră
  • coajă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare, apoi adaugi zahărul, în ploaie, coaja rasă de lămâie şi baţi continuu până când obţii o spumă tare.

Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, ca la maioneză. Pui în albuşuri, alternativ, făina, amesteci, apoi gălbenuşurile şi încorporezi. Procedezi astfel până când termini ingredientele.

Speli perele, le descojeşti, le cureţi de cotor şi căsuţa cu seminţe şi le tai felii pe lung.

Torni aluatul tavă unsă cu ulei şi nivelezi, apoi aşezi feliuţele de pere pe care le împingi şi tragi uşor, peste ele, aluat. Dai la cuptorul încins şi tii până când trece testul scobitorii.

Serveşti prăjitura ornată cu zahăr pudră şi cu feliuţe de coajă de lamaie.

Prajitura cu pere si lamaie

Prajitura_cu_pere_si_lamaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.