Prajitura cu pere si lamaie
PrinteazaPrajitura cu pere si lamaie din: faina, oua, coaja de lamaie, zahar, ulei, praf de sare, pere.
Pentru blat:
- 250 g făină
- 5 ouă
- coajă rasă de lămâie
- 250 g zahăr pudră
- 5 linguri ulei
- 1 praf sare
- ulei pentru uns tava
Pentru umplutura:
- 4 pere
Pentru decor:
- zahăr pudră
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
Pentru aluat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare, apoi adaugi zahărul, în ploaie, coaja rasă de lămâie şi baţi continuu până când obţii o spumă tare.
Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, ca la maioneză. Pui în albuşuri, alternativ, făina, amesteci, apoi gălbenuşurile şi încorporezi. Procedezi astfel până când termini ingredientele.
Speli perele, le descojeşti, le cureţi de cotor şi căsuţa cu seminţe şi le tai felii pe lung.
Torni aluatul tavă unsă cu ulei şi nivelezi, apoi aşezi feliuţele de pere pe care le împingi şi tragi uşor, peste ele, aluat. Dai la cuptorul încins şi tii până când trece testul scobitorii.
Serveşti prăjitura ornată cu zahăr pudră şi cu feliuţe de coajă de lamaie.
Prajitura cu pere si lamaie
Pofta buna!