Tarta racoroasa cu prune si branza

Printeaza

Tarta racoroasa cu prune si branza din: faina, unt, oua, praf de copt, praf de sare, branza de vaci, zahar, smantana, esenta de vanilie, lamaie, prune, suc de portocale, foi de gelatina.

Ingrediente:Tarta_racoroasa_cu_prune_si_branza

Pentru blat

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 300 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 ml smântână dulce
  • 1 lingură esentă de vanilie
  • 1 lingură făină
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură unt
  • 250 g prune

Pentru jeleu

  • 125 ml suc de portocale
  • 2 foi de gelatină

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul rece şi după ce s-au omogenizat. Incorporezi ouăle, sarea şi praful de copt. Infăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece o oră.

Mixezi brânza cu smântâna, ouăle, zahărul, făina, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Întinzi aluatul, îl aşezi in tavă, după ce ai uns-o cu unt, inclusiv pe margini.

Torni compoziţia, o nivelezi şi pui, din loc în loc, jumătăti de prune, cu faţa in jos. Dai tava la cuptor până când tarta se rumeneşte uşor.

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu sucul de portocale. Torni glazura peste tarta răcită şi o dai la frigider câteva ore.

Tarta racoroasa cu prune si branza

Tarta_racoroasa_cu_prune_si_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.