Tarta racoroasa cu prune si branza
PrinteazaTarta racoroasa cu prune si branza din: faina, unt, oua, praf de copt, praf de sare, branza de vaci, zahar, smantana, esenta de vanilie, lamaie, prune, suc de portocale, foi de gelatina.
Pentru blat
- 250 g făină
- 150 g unt
- 2 ouă
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 300 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 100 ml smântână dulce
- 1 lingură esentă de vanilie
- 1 lingură făină
- coaja de la 1/2 lămâie
- 1 lingură unt
- 250 g prune
Pentru jeleu
- 125 ml suc de portocale
- 2 foi de gelatină
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul rece şi după ce s-au omogenizat. Incorporezi ouăle, sarea şi praful de copt. Infăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece o oră.
Mixezi brânza cu smântâna, ouăle, zahărul, făina, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Întinzi aluatul, îl aşezi in tavă, după ce ai uns-o cu unt, inclusiv pe margini.
Torni compoziţia, o nivelezi şi pui, din loc în loc, jumătăti de prune, cu faţa in jos. Dai tava la cuptor până când tarta se rumeneşte uşor.
Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu sucul de portocale. Torni glazura peste tarta răcită şi o dai la frigider câteva ore.
Tarta racoroasa cu prune si branza
Pofta buna!