Tocana pescareasca

Printeaza

Tocana pescareasca din: ceapa, morcov, ardei gras, rosii, ulei, boabe de piper, dafin, usturoi, cimbru, sare, vin, peste.

Ingrediente:Tocana pescareasca

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei la alegere (gras, capia)
  • 500 g roşii tocate (sau 2 conserve de roşii cuburi)
  • 3-4 linguri ulei
  • 10-15 boabe de piper
  • 2 frunze dafin
  • 2-3 căţei usturoi
  • 1 linguriţă rasă de cimbru
  • sare
  • 100 ml vin alb sec/demisec
  • 4 fileuri peşte proaspăt

Mod de preparare:

Toci mare legumele curăţate şi spălate, iar morcovii îi tai rondele. In­tr-o cratiţă încăpătoare, pui uleiul şi us­turoiul. Când începe să sfârâie, adaugi legumele şi amesteci la intervale regu­late. Când au prins luciu, le stingi cu vinul. După ce acesta s-a evaporat, adaugi roşiile tocate, piperul, sarea, da­finul, cimbrul şi laşi să fiarbă la foc molcom 20 — de minute.

Intre timp, asezonezi fileurile de peşte, apoi le frigi pe grill ori le prăjeşti în foarte puţin ulei.

Răstomi toată compoziţia de le­gume într-o tavă (sau le laşi în tigaia în care l-ai gătit), pui fileurile de peşte deasupra şi dai totul la cuptor, la 180 de grade, încă 25 de minute. Serveşti cu mămăligă, ardei iute şi smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.