Tocana pescareasca
PrinteazaTocana pescareasca din: ceapa, morcov, ardei gras, rosii, ulei, boabe de piper, dafin, usturoi, cimbru, sare, vin, peste.
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei la alegere (gras, capia)
- 500 g roşii tocate (sau 2 conserve de roşii cuburi)
- 3-4 linguri ulei
- 10-15 boabe de piper
- 2 frunze dafin
- 2-3 căţei usturoi
- 1 linguriţă rasă de cimbru
- sare
- 100 ml vin alb sec/demisec
- 4 fileuri peşte proaspăt
Mod de preparare:
Toci mare legumele curăţate şi spălate, iar morcovii îi tai rondele. Intr-o cratiţă încăpătoare, pui uleiul şi usturoiul. Când începe să sfârâie, adaugi legumele şi amesteci la intervale regulate. Când au prins luciu, le stingi cu vinul. După ce acesta s-a evaporat, adaugi roşiile tocate, piperul, sarea, dafinul, cimbrul şi laşi să fiarbă la foc molcom 20 — de minute.
Intre timp, asezonezi fileurile de peşte, apoi le frigi pe grill ori le prăjeşti în foarte puţin ulei.
Răstomi toată compoziţia de legume într-o tavă (sau le laşi în tigaia în care l-ai gătit), pui fileurile de peşte deasupra şi dai totul la cuptor, la 180 de grade, încă 25 de minute. Serveşti cu mămăligă, ardei iute şi smântână.
Pofta buna!