Broscute cu nuca si smantana
PrinteazaBroscute cu nuca si smantana din: smantana, unt, oua, zahar, vanilie, faina, nuca, sare.
- 450 g smântână
- 200 g unt (untură)
- 150 g unt
- 4-5 ouă
- 4-5 linguri zahăr
- 1 esenţă vanilie
- 600 g făină
- 300 g nucă măcinată
- zahăr pudră
- 1 praf sare
Mod de preparare:
Amesteci smântână cu untul sau cu untura, până se omogenizează, apoi adaugi gălbenuşurile şi vanilia. Cerni făina şi o încorporezi în aluat şi amesteci până se dezlipeşte de pe mână.
Impărţi aluatul în 6, întinzi fiecare bucată şi ungi cu unt topit, apoi rulezi fiecare foaie, acoperi cu folie şi dai la frigider 2-3 ore.
Intre timp, pregăteşti umplutura: baţi albuşurile cu un praf de sare, adaugi zahărul şi, la final, nuca. Scoţi câte un sul de aluat din frigider şi întinzi, decupezi cu o formă rotundă şi umpli cu compoziţia de nucă. Acoperi cu două părţi, apoi răsuceşti capetele. Pui în tavă şi le coci la foc potrivit, până sunt rumenite – 20 de minute, la 170 °C , după care le tăvăleşti prin zahăr pudră.
Pofta buna!