Mamaliga umpluta cu praz

Printeaza

Mamaliga umpluta cu praz din: malai, lapte, piper, sare, praz, branza, ansoa, unt, ulei.

Ingrediente:Mamaliga_umpluta_cu_praz

Pentru mămăligă:

  • 150 g mălai
  • 100 ml lapte
  • un praf piper
  • sare

Pentru umplutură:

  • 2 bucăţi praz
  • 150 g brânză nesărată
  • 6-8 fileuri anşoa
  • 50 g unt

Pentru copt:

  • putin ulei
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Partea albă a prazului se taie mărunt si se pune la călit în unt topit.

Între timp, se pune la fiert laptele cu sare si când clocoteste se pune mălaiul în ploaie, amestecând cu telul. Se lasă pe foc până fierbe, se retrage, se pune piperul, se amestecă si se lasă asa.

Brânza se răzuie sau se taie cuburi, fileurile de ansoa se taie mai mărunt si apoi se amestecă cu prazul călit.

Într-un vas uns cu foarte putin ulei se pune un prim strat de mămăligă, apoi se asază umplutura si se acoperă cu restul de mămăligă. Se repartizează deasupra cele 50 g unt si se dă la cuptor pentru 10 minute.

Mamaliga umpluta cu praz

Mamaliga_umpluta_cu_praz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.