Mamaliga umpluta cu praz
PrinteazaMamaliga umpluta cu praz din: malai, lapte, piper, sare, praz, branza, ansoa, unt, ulei.
Pentru mămăligă:
- 150 g mălai
- 100 ml lapte
- un praf piper
- sare
Pentru umplutură:
- 2 bucăţi praz
- 150 g brânză nesărată
- 6-8 fileuri anşoa
- 50 g unt
Pentru copt:
- putin ulei
- 50 g unt
Mod de preparare:
Partea albă a prazului se taie mărunt si se pune la călit în unt topit.
Între timp, se pune la fiert laptele cu sare si când clocoteste se pune mălaiul în ploaie, amestecând cu telul. Se lasă pe foc până fierbe, se retrage, se pune piperul, se amestecă si se lasă asa.
Brânza se răzuie sau se taie cuburi, fileurile de ansoa se taie mai mărunt si apoi se amestecă cu prazul călit.
Într-un vas uns cu foarte putin ulei se pune un prim strat de mămăligă, apoi se asază umplutura si se acoperă cu restul de mămăligă. Se repartizează deasupra cele 50 g unt si se dă la cuptor pentru 10 minute.
Mamaliga umpluta cu praz
Pofta buna!