Vitel Wellington

Printeaza

Vitel Wellington din: muschi de vita, aluat foietaj, ficat de pui, ceapa, unt, vin rosu, smantana, patrunjel, ulei, ou, sare, piper.

Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.

Carnea de vitel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, friptă, la grătar, la cuptor sau în sosuri. Se recomandă gătirea rapidă a cărnii de vitel pentru a menține textura și suculența acesteia.

 

Ingrediente:Vitel_Wellington

  • 1 kg muşchi de vită
  • 400 g aluat foietaj
  • 400 g ficăţei de pui
  •  2 cepe
  • 2 linguri cu unt
  • 400 ml vin roşu
  • 2 linguri cu smântână
  • 1 lingură cu pătrunjel tocat
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 gălbenuşuri
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Inăbuşă în unt ceapa tăiată fin, adaugă ficăţeii tăiaţi mărunt şi fierbe-i până se evaporă lichidul. Stinge cu vin.

Adaugă smântână, amestecă şi lasă să scadă. Adaugă pătrunjelul, sarea şi piperul. Condimentează muşchiul şi rumeneşte-l în ulei încins, la foc iute.

Scurge-l bine şi aşază-l în tava de copt, pe care ai uns-o cu unt şi ai acoperit-o cu o foaie de aluat.

Acoperă-l cu umplutura din ficat şi, ca să o susţii, cu restul aluatului. Acoperă cu aluat toate găurile de pe suprafaţa fripturii şi unge cu gălbenuş.

Taie felii restul de aluat, unge-le cu gălbenuş şi aşază-le pe ruladă. Coace 35 de minute, stinge focul şi mai lasă friptura 10 minute în cuptor.

 

Vitel Wellington

Vitel_Wellington

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.