Vitel Wellington
PrinteazaVitel Wellington din: muschi de vita, aluat foietaj, ficat de pui, ceapa, unt, vin rosu, smantana, patrunjel, ulei, ou, sare, piper.
Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.
Carnea de vitel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, friptă, la grătar, la cuptor sau în sosuri. Se recomandă gătirea rapidă a cărnii de vitel pentru a menține textura și suculența acesteia.
- 1 kg muşchi de vită
- 400 g aluat foietaj
- 400 g ficăţei de pui
- 2 cepe
- 2 linguri cu unt
- 400 ml vin roşu
- 2 linguri cu smântână
- 1 lingură cu pătrunjel tocat
- 2 linguri cu ulei
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inăbuşă în unt ceapa tăiată fin, adaugă ficăţeii tăiaţi mărunt şi fierbe-i până se evaporă lichidul. Stinge cu vin.
Adaugă smântână, amestecă şi lasă să scadă. Adaugă pătrunjelul, sarea şi piperul. Condimentează muşchiul şi rumeneşte-l în ulei încins, la foc iute.
Scurge-l bine şi aşază-l în tava de copt, pe care ai uns-o cu unt şi ai acoperit-o cu o foaie de aluat.
Acoperă-l cu umplutura din ficat şi, ca să o susţii, cu restul aluatului. Acoperă cu aluat toate găurile de pe suprafaţa fripturii şi unge cu gălbenuş.
Taie felii restul de aluat, unge-le cu gălbenuş şi aşază-le pe ruladă. Coace 35 de minute, stinge focul şi mai lasă friptura 10 minute în cuptor.
Vitel Wellington
Pofta buna!