Panettone
PrinteazaPanettone din: unt, zahar, zahar vanilat, oua, rom, sare, faina, praf de copt, lapte, stafide, fructe confiate.
- 250 g unt
- 200 g zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 4 oua
- 1 paharel cu rom
- 1 praf de sare
- 500 g faina
- 1 plic praf de copt
- 125 ml lapte
- 200 g stafide
- 150 g fructe confiate
Mod de preparare:
Freci untul spuma, adaugand treptat zaharul, zaharul vanilinat, ouale, pe rand, romul si sarea. Adaugi alternativ faina cernuta cu praful de copt si laptele rece.
Amesteci totul bine pana cand aluatul se desprinde de peredi vasului.
Pui si stafidele si fructele confiate taiate cubulete apoi torni compozitia in forma unsa cu unt, tapetata cu faina si coci la foc potrivit, aproximativ 60 de minute. Scoti prajitura din forma numai dupa ce s-a racit complet.
Pofta buna!