Panettone

Printeaza

Panettone din: unt, zahar, zahar vanilat, oua, rom, sare, faina, praf de copt, lapte, stafide, fructe confiate.

Ingrediente:Panettone

  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanili­nat
  • 4 oua
  • 1 paharel cu rom
  • 1 praf de sare
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 125 ml lapte
  • 200 g stafide
  • 150 g fructe confiate

 

Mod de preparare:

Freci untul spuma, adaugand treptat za­harul, zaharul vanilinat, ouale, pe rand, romul si sarea. Adaugi alternativ faina cernuta cu praful de copt si laptele rece.

Amesteci totul bine pana cand aluatul se desprinde de peredi vasu­lui.

Pui si stafidele si fructele confiate taiate cubulete apoi torni compozi­tia in forma unsa cu unt, tapetata cu faina si coci la foc potrivit, aproximativ 60 de minute. Scoti prajitura din forma numai du­pa ce s-a racit complet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.