Festin mediteranean

Printeaza

Festin mediteranean

Festin mediteranean din: salata iceberg, fasole verde, cartofi, oua, ardei, ceapa, ton in suc propriu, cascaval, rosii, malsine busuioc.

Ingrediente:

  • o salată iceberg
  • 225 gr fasole verde păstăi
  • 225 gr cartofi noi
  • 4 ouă
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă nu prea mare
  • o conservă de 200 gr de ton în suc propriu
  • 50 gr caşcaval nu foarte gras, tăiat în cuburi
  • 8 roşii pitice bine coapte,tăiate în sferturi
  • 50 gr măsline negre, fără sâmburi
  • busuioc verde tocat, pentru ornat

Ingrediente vînegretă:3 linguri ulei de măsline, 2 linguri oţet de vin alb, 4 linguri suc de lămâie coaja rasă de la o lămâie verde o linguriţă muştar, 1-2 linguriţe zahăr sare, piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi salata, îndepărtaţi cotorul, tocaţi-o şi aşezaţi-o pe un platou.Fierbeţi fasolea păstăi în apă cu sare timp de 8 minute şi cartofii noi timp de 10 minute. Scurgeţi legumele, clătiţi-le cu apă rece până când se răcesc complet, apoi tăiaţi atât păstăiie, cât şi cartofii în jumătăţi.

Fierbeţi ouăle 10 minute, răciţi-le în apă, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în sferturi.Curăţaţi ardeiul şi ceapa şi tăiaţi-le fâşii, respectiv, rondele subţiri,

Aşezaţi fasolea, cartofii, ouăle, ardeiul şi ceapa pe platoul cu salată; adăugaţi tonul, brânza şi roşiile, presăraţi măslinele tocate şi busuiocul.

Pentru vinegretă amestecaţi energic, eventual cu mixerul, toate ingredientele, turnaţi 4 linguri de sos peste salata aranjată pe platou, iar restul serviţi-l separat, într-un castronel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.