Festin mediteranean
PrinteazaFestin mediteranean din: salata iceberg, fasole verde, cartofi, oua, ardei, ceapa, ton in suc propriu, cascaval, rosii, malsine busuioc.
Ingrediente:
- o salată iceberg
- 225 gr fasole verde păstăi
- 225 gr cartofi noi
- 4 ouă
- 1 ardei gras
- 1 ceapă nu prea mare
- o conservă de 200 gr de ton în suc propriu
- 50 gr caşcaval nu foarte gras, tăiat în cuburi
- 8 roşii pitice bine coapte,tăiate în sferturi
- 50 gr măsline negre, fără sâmburi
- busuioc verde tocat, pentru ornat
Ingrediente vînegretă:3 linguri ulei de măsline, 2 linguri oţet de vin alb, 4 linguri suc de lămâie coaja rasă de la o lămâie verde o linguriţă muştar, 1-2 linguriţe zahăr sare, piper negru măcinat
Mod de preparare:
Spălaţi salata, îndepărtaţi cotorul, tocaţi-o şi aşezaţi-o pe un platou.Fierbeţi fasolea păstăi în apă cu sare timp de 8 minute şi cartofii noi timp de 10 minute. Scurgeţi legumele, clătiţi-le cu apă rece până când se răcesc complet, apoi tăiaţi atât păstăiie, cât şi cartofii în jumătăţi.
Fierbeţi ouăle 10 minute, răciţi-le în apă, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în sferturi.Curăţaţi ardeiul şi ceapa şi tăiaţi-le fâşii, respectiv, rondele subţiri,
Aşezaţi fasolea, cartofii, ouăle, ardeiul şi ceapa pe platoul cu salată; adăugaţi tonul, brânza şi roşiile, presăraţi măslinele tocate şi busuiocul.
Pentru vinegretă amestecaţi energic, eventual cu mixerul, toate ingredientele, turnaţi 4 linguri de sos peste salata aranjată pe platou, iar restul serviţi-l separat, într-un castronel.
Pofta buna!