Prajitura cu crema de vanilie si frisca
PrinteazaPrajitura cu crema de vanilie si frisca din: oua, zahar, cardamon, praf de copt, faina, fulgi de ciocolata, cacao, sare, suc de portocala, budinca de vanilie, lapte, esenta de vanilie, smantana, afine sau capsuni.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 9 ouă
- 8 linguri zahăr
- 1 linguriţă cardamon măcinat
- 1 plic praf de copt
- 8 linguri făină
- 2 linguri fulgi de ciocolată
- 2-3 linguri cacao
- un praf de sare
- sucul de la o portocală
crema de vanilie:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 800 ml lapte
- 5 linguri zahăr
- esenţă de vanilie
frişcă:
- 400 g smântână de 32% grăsime
- 3-4 linguri zahăr pudră
ornat:
- 3 linguri fulgi mărunţi de ciocolată
- 150 g afine proaspete sau căpşuni
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci făina cu cacaua, praful de copt, cardamonul şi fulgii de ciocolată. Mixezi cele 9 albuşuri cu praful de sare, iar când s-a format spuma, adaugi treptat zahărul, încorporezi şi gălbenuşurile, pe rând.
Amesteci uşor cu o lingură de lemn şi încorporezi şi ingredientele uscate, puţin câte puţin. Pui compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt şi coci până trece testul scobitorii.
Pentru crema, prepari budinca urmând intrucţiunile de pe plic. După ce se îngroaşă, o laşi la răcit, amestecând în ea, pentru a nu prinde pojghiţă deasupra.
Mixezi smântână cu zahărul pudră. Insiropezi blatul răcit cu sucul de portocală, apoi întinzi crema de vanilie (la temperatura camerei).
Peste cremă presari cele 3 linguri cu fulgi de ciocolată, apoi acoperi cu frişcă. Dai prăjitura la frigider pentru 3-4 ore, după care o tai şi o ornezi cu fructele preferate.
Prajitura cu crema de vanilie si frisca
Pofta buna!