Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Printeaza

Prajitura cu crema de vanilie si frisca din: oua, zahar, cardamon, praf de copt, faina, fulgi de ciocolata, cacao, sare, suc de portocala, budinca de vanilie, lapte, esenta de vanilie, smantana, afine sau capsuni.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 9 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 1 linguriţă cardamon măcinat
  • 1 plic praf de copt
  • 8 linguri făină
  • 2 linguri fulgi de ciocolată
  • 2-3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • sucul de la o portocală

crema de vanilie:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 5 linguri zahăr
  • esenţă de vanilie

frişcă:

  • 400 g smântână de 32% grăsime
  • 3-4 linguri zahăr pudră

ornat:

  • 3 linguri fulgi mărunţi de ciocolată
  • 150 g afine proaspete sau căpşuni

 

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci făina cu cacaua, praful de copt, cardamonul şi fulgii de ciocolată. Mixezi cele 9 albuşuri cu praful de sare, iar când s-a format spuma, adaugi treptat zahărul, încorporezi şi gălbenuşurile, pe rând.

Amesteci uşor cu o lingură de lemn şi încorporezi şi ingredientele uscate, puţin câte puţin. Pui compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt şi coci până trece testul scobitorii.

Pentru crema, prepari budinca urmând intrucţiunile de pe plic. După ce se îngroaşă, o laşi la răcit, amestecând în ea, pentru a nu prinde pojghiţă deasupra.

Mixezi smântână cu zahărul pudră. Insiropezi blatul răcit cu sucul de portocală, apoi întinzi crema de vanilie (la temperatura camerei).

Peste cremă presari cele 3 linguri cu fulgi de ciocolată, apoi acoperi cu frişcă. Dai prăjitura la frigider pentru 3-4 ore, după care o tai şi o ornezi cu fructele preferate.

 

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_frisca

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.