Trilogie din mare

Printeaza

Trilogie din mare din: creveti, caracatita, coada de homar, zuchinni, morcov, ardei gras, ardei iute, limeta, stoc de peste, ulei de masline, sos olandez, sare, chives, piper.

Ingrediente:

  • 70 g creveti
  • 120 g caracatiţă prefiartă
  • 180 g coadă de homar
  • 30 g zuchinni
  • 30 g morcov
  • 20 g ardei gras
  • 5 g ardei iute
  • 80 g limetă
  • 300 ml stoc de peşte
  • 10 ml ulei de măsline
  • sos olandez
  • 1 g sare
  • 1 g chives
  • 1 g piper negru

 

Mod de preparare:

Se taie legumele fideluţă şi se sotează în ulei de măsline, apoi se sting cu stocul de peşte şi se lasă până se înmoaie. Se porţionează caracatiţa şi se adaugă peste legume, fierbând totul încă 5 minute.

Separat, se fierbe coada de homar 10 minute, se lasă să se răcească, apoi se taie carapacea cu un foarfece şi se extrage carnea, având grijă să nu se fărâme. Creveţii se rumenesc pe grătar 5 minute.

Cu ajutorul unui cerc de bucătărie se aşază caracatiţa într-o farfurie adâncă, peste ea legumele şi deasupra coada de homar şi creveţii, apoi se adaugă sosul olandez.

Se decorează cu carapacea de homar, ţinută în cuptorul încins 2 minute pentru a se rigidiza.

Trilogie din mare

Trilogie_din_mare

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. A facut cineva, a iesit buna ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.