Trilogie din mare
PrinteazaTrilogie din mare din: creveti, caracatita, coada de homar, zuchinni, morcov, ardei gras, ardei iute, limeta, stoc de peste, ulei de masline, sos olandez, sare, chives, piper.
Ingrediente:
- 70 g creveti
- 120 g caracatiţă prefiartă
- 180 g coadă de homar
- 30 g zuchinni
- 30 g morcov
- 20 g ardei gras
- 5 g ardei iute
- 80 g limetă
- 300 ml stoc de peşte
- 10 ml ulei de măsline
- sos olandez
- 1 g sare
- 1 g chives
- 1 g piper negru
Mod de preparare:
Se taie legumele fideluţă şi se sotează în ulei de măsline, apoi se sting cu stocul de peşte şi se lasă până se înmoaie. Se porţionează caracatiţa şi se adaugă peste legume, fierbând totul încă 5 minute.
Separat, se fierbe coada de homar 10 minute, se lasă să se răcească, apoi se taie carapacea cu un foarfece şi se extrage carnea, având grijă să nu se fărâme. Creveţii se rumenesc pe grătar 5 minute.
Cu ajutorul unui cerc de bucătărie se aşază caracatiţa într-o farfurie adâncă, peste ea legumele şi deasupra coada de homar şi creveţii, apoi se adaugă sosul olandez.
Se decorează cu carapacea de homar, ţinută în cuptorul încins 2 minute pentru a se rigidiza.
Trilogie din mare
Pofta buna!
A facut cineva, a iesit buna ?