Fursecuri crocante cu gem de capsuni
PrinteazaFursecuri crocante cu gem de capsuni din: faina, sare, unt, zahar, vanilie, gem de capsuni, zahar pudra.
- 250 g făină
- 1 praf de sare
- 225 g unt
- 60 g zahăr
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 100 g gem de căpşuni
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, praful de sare şi esenţa de vanilie. Când s-a dizolvat zahărul, se încorporează uşor făina. Se frământă puţin aluatul, se împachetează în folie alimentară şi se lasă la rece o oră.
Se întinde o foaie de 2 cm grosime şi se taie fursecurile cu diferite forme. Jumătate dintre ele se taie în mijloc cu o formă mică inimioară, acestea fiind „capacele”.
Se lipesc de fursecurile mari, iar în mijlocul rămas gol se pune uşor gem, fără să se murdărească aluatul.
Se aşază fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la frigider 15 minute, pentru a-şi păstra forma la copt. Se coc în cuptorul preîncălzit circa 15 minute.
Când se răcoresc, se pudrează cu zahar.
Pofta buna!