Fursecuri crocante cu gem de capsuni

Printeaza

Fursecuri crocante cu gem de capsuni din: faina, sare, unt, zahar, vanilie, gem de capsuni, zahar pudra.

Ingrediente:Fursecuri crocante cu gem de capsuni

  • 250 g făină
  • 1 praf de sare
  • 225 g unt
  • 60 g zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 100 g gem de căpşuni
  • zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, praful de sare şi esenţa de vanilie. Când s-a dizolvat zahărul, se încorporează uşor făina. Se frământă puţin aluatul, se împachetează în folie alimentară şi se lasă la rece o oră.

Se întinde o foaie de 2 cm grosime şi se taie fursecurile cu diferite forme. Jumătate dintre ele se taie în mijloc cu o formă mică inimioară, acestea fiind „capacele”.

Se lipesc de fursecurile mari, iar în mijlocul rămas gol se pune uşor gem, fără să se murdărească aluatul.

Se aşază fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la frigider 15 minute, pentru a-şi păstra forma la copt. Se coc în cuptorul preîncălzit circa 15 minute.

Când se răcoresc, se pudrează cu zahar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.