Prajitura cu mac si cocos
PrinteazaPrajitura cu mac si nuca de cocos din: oua, zahar, nuca de cocos, mac, faina.
Ingrediente blat :
- 8 albuşuri
- 300 g zahăr
- 200 g nucă de cocos
- 150 g mac
- 3 linguri de făină
Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 16 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 linguri de lapte, 1 pachet margarină, 3 pachete de biscuiţi.
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi pe rând nuca de cocos, zahărul, macul şi făina. Torni compoziţia în tavă şi o dai la cuptor. Freci bine gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi laptele pe foc mic până se îngroaşă. Când s-a răcit adaugi margarina.
Ungi blatul cu această cremă, iar deasupra pui biscuiţii, cu partea de jos puţin însiropată în esenţă de rom sau cafea. Deasupra biscuiţilor întinzi glazura şi presari nucă de cocos colorată.
Pofta buna!