Prăjitură cu vişine si unt de cocos
PrinteazaPrăjitură cu vişine si unt de cocos
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 2 borcane vişine (a 720 ml)
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilinat
- 6 ouă
- 350 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 3 linguri lapte
Şi:
- 5 foiţe de gelatină
- 1 pachet budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 3 linguri zahăr
- 100 g zahăr pudră
- 4 picături ulei de migdale
- 200 ml frişca
- 200 g ciocolată vărsată
- 75 g unt de cocos
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 175°C. Scurgeţi vişinele, bateţi spumă untul, zahărul şi zahărul vanilinat. Incorporaţi ouăle unul câte unul.
Amestecaţi făina cu praful de copt şi încorporaţi în amestecul de mai sus împreună cu laptele, întindeţi aluatul pe o tavă unsă în prealabil cu ulei. Aşezaţi vişinele. Coaceţi prăjitura circa 40 de minute, apoi lăsaţi-o să se răcească.
Inmuiaţi gelatina. Amestecaţi budinca de vanilie cu 100 ml lapte şi zahărul. Fierbeţi restul laptelui, încorporaţi budinca şi lăsaţi-o să fiarbă. Stoarceţi gelatina şi adăugaţi-o în budincă (aceasta trebuie să fie călduţă).
Lăsaţi-o să se răcească, amestecând din când în când pentru a nu prinde pojghiţă. Adăugaţi zahărul pudră şi uleiul de migdale. Bateţi frişca şi încorporaţi-o.
Intindeţi crema peste prăjitură şi lăsaţi-o 1 oră să se răcească. Tăiaţi ciocolata mărunt, topiţi-o în bain-marie împreună cu untul de cocos şi lăsaţi-o să se răcească.
Intindeţi-o peste cremă cu o paletă. Tăiaţi prăjitura în bucăţi şi lăsaţi ciocolata să se întărească.
Prăjitură cu vişine si unt de cocos
Poftă bună!