Reteta zilei: Pui cu ardei iute
PrinteazaPui cu ardei iute din: ulei de canola, sos de soia, otet de orez, sos sriracha, miee, usturoi, ghimbir, condimente, fulgi de ardei rosu, piept de pui, amidon, sare, piper, ardei iute, ceapa verde.
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de canola
- ¼ cană sos de soia
- 2 linguri oțet de orez
- 1 lingura sos sriracha
- 2 linguri de miere
- 1 lingura de usturoi proaspăt zdrobit
- 2 lingurite ghimbir proaspat ras
- ½ linguriță mix de 5 condimente
- 1 lingurita de fulgi de ardei rosu
- 1 piept de pui feliat
- ½ ceasca amidon
- ½ linguriță de sare
- ½ linguriță piper negru
- 8 ardei iuti rosii uscati
- ¼ ceașcă ceapă verde felii
Mod de preparare:
Într-un bol mediu, amestecati 1 lingura ulei cu sos de soia, oțet de orez, sriracha, miere, usturoi, ghimbir, condimente și fulgi de ardei rosu.
Dati pieptul de pui cu amidon, sare și piper.
Adăugați 2 linguri ulei intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Se adauga carnea de pui și se gateste 4-5 minute.
Adăugați ardei iute, apoi se toarna sosul peste pui si se gateste 2-3 minute.
Adaugati ceapa verde, gatiti inca un minut, se scoate din cuptor și se servește cu orez.
Pui cu ardei iute
Pofta buna!